Országzászló #5: Az eltékozolt lehetőség

podcast
2022 október 28., 17:08
comments 4

Magyari Péter és Ruff Bálint politikai műsora a 444-en.

Három éve Orbán Viktor ellenzéke az eddigi legnagyobb sikerét érte el az önkormányzati választáson. Győztek Budapesten, a kerületek túlnyomó többségében és tíz megyei jogú városban. Akkor biztosan működött az összefogás. 2022-re azonban nagyon sok helyen felbomlott a helyi koalíció, és az ellenzék képtelen volt lendületet venni, a helyi győzelmekből nem sikerült országos politikát csinálni. Amikor a kudarcokat soroltuk, még nem is tudtuk, hogy a kampányban megígért Tiborcz-adóból mi lett.

  • 2:50 Majdnem minden kerületben és városban recseg-ropog, bomlik-foszlik az ellenzéki pártok szövetsége.
  • 14:43 Zugló.
  • 19:30 A Főváros, amelyik annak örül, hogy él.
  • 26:27 A sok helyi győzelemből nem sikerült országos politikát csinálni.
  • 32:50 Ekkora fideszes zsarolási potenciállal szemben mit lehet reálisan elvárni?
  • 40:14 2024-ben még nehezebb lesz az ellenzék dolga.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.