Országszerte áramhiány van Ukrajnában, Kijevben pedig ivóvíz nélkül maradtak az emberek a reggeli rakétacsapások után

háború
2022 október 31., 11:54
comments 10

Kritikus civil infrastruktúrákat, erőműveket, gátakat, vízműveket céloztak meg azok a rakéták, amelyeket az orosz hadsereg lőtt ki Kijevre és legalább tíz másik ukrán nagyvárosra hétfőn reggel.

Füst gomolyog hétfőn reggel Kijev külvárosában.
photo_camera Füst gomolyog hétfőn reggel Kijev külvárosában. Fotó: STRINGER/REUTERS

Kijev kormányzója, Olekszij Kuleba egy halálos áldozatról számolt be és arról, hogy a város jelentős részén áramkimaradások vannak, hisz az elektromos ellátás és más energiaellátási központokat értek rakétacsapások.

A Guardian cikke szerint a cirkálórakétákat a Kaszpi-tenger fölött köröző Tupoljev bombázók fedélzetéről indították az ukrán városok felé. Országszerte (Krím kivételével) zúgtag a légvédelmi szirénák órákon át. Találat érte Kijev, Zaporizzsja, Harkiv, Mikolajiv, Lviv, Zsitomir, Csernivci és Kirovohrad infrastrukúráinak egyes elemeit. Ez a videó Zaporizzsjában készült az atomerőmű közelében. A feltöltője szerint a Dnyeper nagy vízierőműve lángol az orosz rakétacsapás után.

link Forrás

A Wall Street Journal tudósítója szerint Kijevben az emberek 80 százaléka víz nélkül maradt hétfőn.

link Forrás

Herman Haluscseno ukrán energiaügyi miniszter, aki beszámolt az energiaellátásban okozott károkról, azt mondta, ez egy „újabb barbár támadás volt” az oroszok részéről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.