Nem tartja hírhamisításnak a Pesti Srácok főszerkesztője, hogy ukrán támadásnak állítottak be egy orosz bombázást

képzavar
2022 november 03., 15:08
comments 10

Csütörtökön külön cikkben reagált a Pesti Srácok lovagkeresztes főszerkesztője arra, hogy az egyik műsorukban az Oroszországot támogató Georg Spöttle egy olyan videót állított be ukrán támadásnak, amiben valójában az oroszok bombázták a szíriai Aleppót 2016-ban . „Ez egy valós felvétel, hogy az ukránok a Donbaszban mit műveltek, tehát ennek a háborúnak azért vannak okai is” - mondta a hamisan beállított felvételről.

Huth Gergely most azt írta: „A gondatlan szerkesztéséért elnézést kérünk.” Ugyanakkor tagadja, hogy hírhamisítást követtek volna el, szerinte ezek csak a baloldal vádjai. Egyben hozzátette: „Elutasítjuk ugyanakkor a vádat, hogy a PestiSrácok.hu tendenciózusan Oroszország pártját fogná a háborús konfliktusban.” Ehhez képest szeptember végén egy műsorban még a megszállt területeken rendezett álnépszavazásokat is megünnepelték.

A PestiSrácok tulajdonosa a Progressive Média Hungary Kft., ami mögött az Index.hu-t is részben tulajdonló Vaszily Miklós áll.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt