Szőke Gábor Miklós leseggfejezte György Pétert, mert a kritikus kritizálta az állatos szobrait

MŰVÉSZET
2022 november 08., 17:44
comments 23

hm érdekes gondolatok.. Komolyan gondolod te seggfej?!

- ezzel reagált a NER-kedvenc parkettaszobrásza arra, hogy György Péter kritikus azt mondta a Telexnek a műveiről: „Az állatoknak van egy mitikus vagy kulturális kötődésük az emberi társadalomhoz – ez lehet gazdag, bonyolult és fontos.

Szőke köztéri tárgyaiban semmi nyomát nem látom a tudásnak vagy kötődésnek, amely az ember-állat közti viszonyokat újradefiniálná, megkérdőjelezné vagy bármit kezdene velük.

Ugyanebben a riportban Szőke Gábor Miklós egyébként ezt mondta a kritikákról: „Én elfogadom azt is, hogy az én munkáimról általában mindig mindenkinek van véleménye, és hogy a művészetem nem közömbös, az alapvetően egy jó dolog.”

photo_camera Szőke Gábor Miklós Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Szőke Gábor Miklós nevéhez olyan művek kötődnek, mint a Vadászati Világkiállítás agancskapuja, a jegybank csodaszarvasa, Kovács Zoltán kutyája, a Groupama Aréna előtt álló Fradi Sas, a Pénzmúzeumnál lévő aranyvonat, a NER kedvenc éttermének oroszlánja, de hamarosan elkészül a jegybanknak szánt harcoló medve és bika is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt