Evakuálják az embereket Floridában Nicole miatt, százezreknél nincs áram

klímaváltozás
2022 november 10., 14:33

110 kilométeres széllel csapott le csütörtökön Florida államra a Nicole hurrikán – írja a BBC. Az állam 67 megyéjéből 45-ben szükségállapot van érvényben, százezrek maradtak áram nélkül.

A riasztás Florida keleti partján van érvényben, így érinti Donald Trump volt amerikai elnök mar-a-lagói birtokát is West Palm Beachen. A hét második felében Nicole Georgiát, Dél-Karolinát, Ohiót, Pennsylvaniát és New York államot is elérheti.

Néhány hete az Ian hurrikán okozott pusztítást Floridában, több mint száz ember meghalt. Az államban ritkák a novemberi hurrikánok: a megfigyelések kezdete, 1853 óta csak kétszer fordult elő ilyen, 1935-ben és 1985-ben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.