Palkovics lemondásával, minisztériuma felszámolásával Vitézy Dávid államtitkársága is megszűnik

POLITIKA
2022 november 14., 13:48
comments 34

Facebookposztban jelentette be búcsúját Vitézy Dávid, a Palkovics László miniszter lemondásával megszűnő Ipari és Technológiai Minisztérium eddigi közlekedési államtitkára, akinek posztja a minisztériummal együtt megszűnik. „A közlekedési szakterület felügyelete az új kormányzati feladatmegosztás szerint Lázár János minisztériumához kerül át” - írta Vitézy, aki posztjában köszönetet mondott Palkovicsnak és a kormánynak az eddigi közös munkáért.

A Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület (VEKE) Facebook-posztja szerint Vitézi a minisztériumban már a posztja előtt bejelentette távozását. A VEKE posztja szerint Vitézy 13 órára hívta össze a megszűnő minisztérium vezető munkatársait, hogy bejelentse lemondását. „Majd távozott” - írta a VEKE, amely szerint az átadás-átvétel feladatait helyettese, Kállai Éva bonyolítja majd, erre 48 órája van.

Az immár közlekedési miniszternek is tekinthető Lázár János, szintén a Facebookon, a rá oly jellemző szerénységgel egyből „minden magyar közlekedési miniszter elődjét”, Széchenyi Istvánt idézte: „Az ember annyit ér, amennyit használ”. Mint írta, ez az ő hitvallása is, és „a Miniszterelnök most lehetőséget ad arra, hogy újabb területen járulhassak hozzá a haza és a haladás, a nemzeti szuverenitás és a polgári fejlődés ügyéhez”. Posztját a szülővárosa, Hódmezővásárhely, valamint Szeged között közlekedő villamos, a Tramtrain fotójával illusztrálta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt