Bocsánatot kértek a katari focivébé szervezői, mert megfenyegették a dán televíziós stábot

Média
2022 november 16., 12:46
comments 8

A világbajnokság szervezői bocsánatot kértek a dán TV2-től, miután katari tisztviselők élő adásban megfenyegették a tévé stábját, hogy összetörik a kamerájukat, írja a Guardian. A dán TV2 újságíróit a szervezők szerint

„tévedésből szakították félbe”kedd éjjel. A közleményükben elismerték a hibát és bocsánatot kértek a műsorszolgáltatótól. Rasmus Tantholdt dán riporter éppen élőben jelentett egy dohai helyszínről, amikor három férfi autóval mögé hajtott és megpróbálták eltakarni a kamera lencséjét. A lap által közölt felvételen hallatszik, ahogy az újságíró azt kiabálja:

„Az egész világot meghívtad ide, miért ne filmezhetnénk? Ez egy nyilvános hely!” és „Ön azzal fenyeget minket, hogy összetöri a kamerát?”A világbajnokságot rendező Katart élesen bírálták az emberi jogi szervezetek a stadionokat építő vendégmunkásokkal való bánásmód és az azonos neműek közötti kapcsolatokat büntető, diszkriminatív törvények miatt. Miután a FIFA arra kérte a katari világbajnokságon részt vevő nemzeteket, hogy „mostantól a labdarúgásra koncentráljanak”, és ne politizáljanak, tíz európai szövetség is válaszlevelet küldött a szervezetnek.

A dánok „Emberi jogok mindenkinek” feliratú mezben szerettek volna játszani a katari világbajnokságon, de ezt a FIFA nem engedte nekik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.