Ötfős tüntetést szervezett a CÖF a tanárok bérrendezéséért

tömeg
november 18., 19:35
comments 35

A választások előtti Békemeneteken tízezreket megmozgató CÖF-CÖKA öt aktivistával vonult csütörtökön a budapesti Eötvös József Gimnázium elé, hogy a pedagógusbérek emelését követeljék a kormánytól Brüsszeltől. A lelkes fiatalok a molinójukra azt írták:

Brüsszelnek látnia kell, hogy a tanároknak is szüksége van az uniós forrásokra!”

Tordai Máté, a CÖF tanácsadója a helyszínre siető Hír TV-nek arról beszélt, hogy a pedagógusok bérrendezéséhez és az oktatási rendszer modernizációjához elengedhetetlenek az uniós források. A kormánypárti szervezet minderről „A CÖF A PEDAGÓGUSOKKAL VAN, NEM A TÜNTETŐKKEL!” című közleményében számolt be.

Eközben egyébként az Eötvös József Gimnáziumban 37 tanár csatlakozott a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó Utcai Általános Iskola 60 tanára által kezdeményezett egyhetes munkabeszüntetéshez, ugyanitt kapott huszonöt tanár fenyegető leveleket a tankerülettől a korábbi tüntetések miatt, amire október közepén újabb tüntetéssel válaszoltak. Brüsszelben, ahová a CÖF aktivistái üzentek, jelek szerint elégedetlenek azzal a teljesítménynel, amit a magyar kormány az uniós pénzek megszerzéséért nyújtott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt