Van vidéki benzinkút, ahol már csak 1 liter üzemanyagot lehet tankolni

gazdaság
2022 november 18., 17:27
comments 14

Veszélybe kerülhet a vidéki települések üzemanyag-ellátása, miután levélben közölték a kiskutak üzemeltetőivel, hogy hétfőtől nem szállít nekik a Mol.

A kutak üzemeltetőinek hatalmas veszteségeket okoz az árstopos üzemanyag, ezen próbálnak valamennyit enyhíteni a korlátozással. Bezárni nem tudnak, mert akkor elveszítik az engedélyüket.

A kisebb kutakon egyszerre csupán néhány liter üzemanyagot lehet majd tankolni a hatósági áras benzinből. Balassagyarmaton például volt kút, ahol már csak egy litert adtak. A tulajdonos szerint nem fair, hogy a vállalkozókkal fizettetik meg az olcsó üzemanyag árát, ő például havi ötmillió forintot bukik a 480 forintos ársapkán.

A kisebb töltőállomásokat tömörítő szervezet vezetői végső elkeseredésükben nyílt levelet írtak Orbán Viktornak és Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának. Azt kérik, a stratégiai tartalékokat szabadítsák fel azért, hogy a vidéki lakosság ellátását biztosítani tudják. (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.