Kubatov szerint a Kósa Lajos által vezetett korcsolya szövetség a felelős a Liu testvérek távozásáért

sport
november 19., 13:06
comments 18

Megszólalt az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Liu testvérek országváltásáról Kubatov Gábor is. A fivérek klubszinten a Fradiban versenyeztek, Kubatov az FTC elnökeként nyilatkozott a Hír TV-nek a távozásukról:

„Elsősorban hazánknak veszteség. Szerintem ez egyetlen dolgon múlt, hogy a szövetségnek nem sikerült megegyezni az edzőjükkel. A Fradi mindent megtett, próbáltunk közbelépni, kommunikálni, de a szövetség úgy döntött, hogy az ő edzőjüket nem fizeti tovább. Nem mentem bele mélyebben, hogy mi ennek az oka, csak fájdalmas. Két nagyon jó gyerekről van szó”

- mondta Kubatov, nem is annyira burkolt kritikát fogalmazva a korcsolya szövetség felé, amelynek elnöke Kósa Lajos. Kubatov és Kósa is a Fidesz alelnökei.

Azt tudni lehetett, hogy Liuék távozásának fő oka, hogy az őket gyerekkoruk óta edző Csang Csing Lina távozik Magyarországról. Kósa Lajos, a korcsolya szövetség elnöke szerint a kínai szakember visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Kínából. Kubatov szavaiból úgy tűnik, hogy meg lehetett volna egyezni a maradásáról.

Liuék akkor válthatnak könnyen országot, ha kifizetik azt a 300 millió forintot, amit a szövetség igyekszik behajtani rajtuk az elmúlt három év felkészülésének költségeinek összesítése után.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt