Mi történt az első ecuadori gólnál, amit elsőre mindenki szabályosnak látott?

sport
november 20., 16:36
comments 5

Pocsékul kezdte a világbajnokságot a tornán házigazdaként részt vevő Katar Ecuador ellen. Az ötödik percben egy felívelt labdánál kétszer is mellé ugrott a katari kapus, Szaad al-Sib, különösen a második volt mókás mozdulat. A labdát Torres szerezte meg, középre adta, az ecuadoriak legjobbja, Valencia pedig befejelte a labdát.

Teljesen szabályosnak tűnt a gólt, azért VAR-oztak, majd óriási meglepetésre nem adták meg a gólt. A bíró lest mutatott, senki nem értette, hogy miért. Végül meglett a megoldás.

Amikor a kapus még ugrabugrált, Torres belefejelt a labdába. Ekkor Estrada egyetlen cipőorral lesen volt, mert a kapus annyira kijött a kapujából, hogy a támadó nála közelebb került a kapuhoz. És csak egy védő volt nála is közelebb, ami viszont les. Ezután Estrada visszafejelte a labdát Torresnek, aki középre adott, de innentől ez már szabálytalan volt.

Mindez a hivatalos VAR-magyarázatban - 8 perccel később - így nézett ki.

Végül ez sem mentette meg a kapott góltól Katart. A 16. percben Valencia elvitte a labdát a kapus mellett, de nem tudta tovább vinni, mert Szaad al-Sib elkapta a lábát. A piros sem lett volna túlzás, de sárgával megúszta a kapus. A 11-est viszont megkapta Ecuador, Valencia berúgta.

A 33. percben már 2-0-ra vezet Ecudador, Valencia duplázott. Ez egyébként sokkal inkább tűnt lesnek, mint a meg nem adott gól.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt