Szerdától olcsóbban lehet tankolni, persze csak ott, ahol lesz üzemanyag

gazdaság
2022 november 21., 10:12

Jelentősen csökkennek a hazai üzemanyagárak a benzinkutakon, a benzin és a gázolaj beszerzési ára is csökkenni fog. Előbbi nagykerára bruttó 20 forinttal kerül majd kevesebbe, míg a gázolajért 19 forinttal fizetnek kevesebbet a kutak a nagykereskedőnek - írja a Holtankoljak.hu.

Persze csak a piaci áron értékesített termékek esetében, sok kút jelenleg 480 forintos hatósági áron üzemanyagot sem kap. Így a csökkenés után a piaci átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 647 Ft/liter,
  • Gázolaj: 713 Ft/liter.
photo_camera Illusztráció: Julius-Christian Schreiner/dpa via AFP

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) pénteken Orbán Viktor miniszterelnöknek és Hernádi Zsolt MOL-vezérnek írt levelet amiatt, hogy a MOL újonnan szerződött benzinkút-üzemeltető partnerei számára teljes egészében megszünteti a hatósági áras benzin- és gázolaj-szállításokat. Ez a gyakorlatban 251 céget, körülbelül félezer kisebb, független kutat érint majd, amelyek a piac körülbelül 15 százalékát képviselik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.