A kubai elnök szerint igazságtalanok az Oroszország elleni szankciók

béke
2022 november 22., 20:48

Moszkvában járt kedden a kubai elnök, Miguel Diaz-Canel, hogy Vlagyimir Putyinnal közösen felavasson egy Fidel Castro szobrot a volt kommunista miniszterelnökről elnevezett téren, írja az Aljazeera. Diaz-Canel az ünnepi beszédében elmondta, mélységesen elítéli az Oroszország elleni háborús szankciókat, és a Castro és a szovjet vezetők között kialakított „szilárd barátságról” beszélt.

A kubai miniszterelnök szerint Oroszországgal szemben

egyoldalúan és igazságtalanul vezettek be szankciókat,és elítélte „az Egyesült Államok agresszív politikáját” és „a NATO Oroszország határai felé történő terjeszkedését”. Szerinte Kuba békepárti, a háború tárgyalásos megoldása mellett áll.

Miguel Diaz-Canel kubai elnök és Vlagyimir Putyin felavatja Fidel Castro ízléses szobrát
photo_camera Miguel Diaz-Canel kubai elnök és Vlagyimir Putyin felavatja Fidel Castro ízléses szobrát Fotó: Szputnyik / Szergej Gunejev / Kreml via Reuters

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.