Sportautót, ingatlanokat, több tízmillió forintot foglaltak le a Völner családnál

bűnügy
november 25., 5:58
comments 8

Egy 320 lóerős, tűzpiros Porsche Cayman S sportautót is lefoglalt a rendőrség Völner Pál korrupcióval vádolt fideszes ex-államtitkár fiától, írja a 24.hu.

Szeptemberben, amikor kiderült, hogy bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vettek, Völner azt mondta, „történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül”.

A Porsche mellett lefoglalták Völner 26 éves fiának másik autóját, egy szintén piros Mini Cooper Countryman All4-t, továbbá ötmillió forint készpénzt, 3,3 millió forintot a bankszámlájáról, egy VII. kerületi lakást, két ingatlant Győrág közelében, valamint cégének üzletrészét.

photo_camera Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkáraként 2021. április 12-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Lefoglalták Völner feleségének három bankszámláját (rajta 8,5 millió forinttal), Lexus RX450H típusú terepjáróját, egy résztulajdonában álló VI. kerületi lakást és egy nyergesújfalui ingatlanát. Szintén zárolták Völner egyik lányának bankszámláját közel 34 millió forinttal, illetve másik lányának üzletrészét egy gazdasági társaságban.

Völner Pált decemberben hallgatták ki gyanúsítottként, egy héttel azután, hogy korrupciógyanú miatt lemondott államtitkári posztjáról. A vád szerint Völner igazságügyi államtitkárként a Schadl Györgytől, vagyis a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül fogadott el kenőpénzt, 2021 júniusáig legalább 83 millió forintot. Schadlt novemberben tartóztatták le.

Az ügyészség szerint Schadl százmilliókat, sokszor az osztalék 100 százalékát szedte el a végrehajtóktól cserébe azért, hogy Völner Pál államtitkár segítségével kinevezték őket.

A Schadl-Völner üggyel az év elején részletesen foglalkoztunk, a nyomozati anyagok alapján mutattuk be többek között azt, hogy hogyan zajlottak a két főszereplő találkozói a nyomozók szerint, illetve hogy milyen korrupciógyanús ügyeket tárt fel az ügyészség az egyetemeken, és hogyan nyomult Schadl a bíróságokon.

Schadlre tíz, Völnerre pedig nyolc év börtönt kér az ügyészség.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt