Kuangcsouban összecsaptak a rendőrök és a covidkorlátozások miatt tüntető emberek

külföld
2022 november 30., 09:54

Folytatódtak Kínában a szigorú covidkorlátozások miatti tüntetések, keddről szerdára virradóra a dél-kínai Kuangcsouban csaptak össze a tiltakozók és a rendőrség - írja a BBC. Az emberek covid-tesztállomáskoat bontottak le. A közösségi médiába kikerült videókon az látszik, hogy a rohamfelszereléssel ellátott, fehér védőruhába öltözött rendőröket üvegekkel és mindenféle tárgyakkal, törmelékkel dobálják a tüntetők a Hajcsu nevű városrészben. Az AFP hírügynökségnek egy szemtanú azt mondta, kb. 100 rohamrendőrt látott, és legalább három embert letartóztattak.

link Forrás

Hajcsu korábban is heves tüntetések helyszíne volt. A városvezetés közben szerdán bejelentette, hogy Kuangcsou számos városrészében enyhítenek a korlátozások mértékén. Eközben az elmúlt napokban Kínában rekord mennyiségű új fertőzöttek regisztráltak.

A hetek óta tartó tüntetéshullámról Bede Márton írt hosszabban: Valami megmozdult Kínában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.