30 pedagógus kapott levélben figyelmeztetést, ebből 14 a Fazekas gimnáziumban tanít

oktatás
2022 december 01., 15:04
comments 35

Az iskolaigazgatók csütörtökön a tankerületek kérésére 30 tanárt figyelmeztettek levélben, ebből 14 fő a 8. kerületi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban dolgozik. Az intézmény 2022-ben is az ország egyik legjobb iskolája címet kapta meg, reggel a tanárai és diákjai tüntetést tartottak az iskola épülete előtt. A figyelmeztető levelét több fazekasos tanár is közzétette Facebookon, ebben azt írja az igazgató, hogy „ön több alkalommal jogosulatlanul nem vette fel a munkát”, és arra figyelmezteti, hogy ha újra megtagadja a munka felvételét, akkor rendkívüli felmentéssel elbocsáthatják.

Szerdán a tankerületi igazgatók - a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve - december 1-jei hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusát rúgták ki ilyen módon. Volt köztük olyan, aki épp a jövő heti sztrájkot szervezte. Ennek hatására szerda este tüntetés volt a Belügyminisztériumnál, csütörtökön pedig országszerte számos iskolában ülősztrájkokkal, polgári engedetlenséggel, munkabeszüntetéssel reagáltak az elbocsátásokra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.