Biden hajlandó lenne találkozni Putyinnal, ha az orosz elnök be akarná fejezni a háborút

háború
2022 december 02., 11:59
comments 7

Vlagyimir Putyin eddig nem jelezte Joe Bidennek, hogy véget akarna vetni az ukrajnai háborúnak, de ha megtenné, az amerikai elnök készen állna találkozni vele. Erről azután beszélt Joe Biden, hogy a Fehér Házban fogadta Emmanuel Macron francia elnököt.

Joe Biden a G20 csúcstalálkozón Balin.
photo_camera Joe Biden a G20 csúcstalálkozón Balin. Fotó: SAUL LOEB/AFP

A Kreml válaszul közleményt adott ki, miszerint Putyin nyitott a tárgyalásokra, ha biztosítják az orosz érdekeket. Dimitrij Peszkov szóvivő így reagált: „Valójában mit mondott Biden elnök? Azt, hogy csak akkor elképzelhetők a tárgyalások, ha Putyin elhagyja Ukrajnát.”

Peszkov szerint nehéz közös nevezőt találni, mivel az Egyesült Államok nem ismeri el Oroszország „új területeit”, mármint azokat, amiket erőszakkal megszálltak, majd kijelentették, hogy mostantól Oroszország részét képezik. (Azóta Herszonból ki is szorították az orosz hadsereget.)

Macron azt mondta, Bidennel együtt úgy gondolják, semmilyen kompromisszumra nem szabad biztatni az ukránokat, ami nem elfogadható számukra. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.