A Tropicana biztonsági őrei dulakodtak Jámbor Andrással

POLITIKA
2022 december 05., 20:14
comments 44

Dulakodásba és lökdösődésbe torkollott a Szikra Mozgalom akciója a belvárosi Tropicana kaszinó előtt. Pontosabban a kaszinó biztonsági őrei lökdösték elég agresszíven a tüntetőket, különösen Jámbor András országgyűlési képviselőt.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a Jámbor vezette baloldali Szikra Mozgalom demonstrációba kezdett a Las Vegas Casino Tropicana előtt. A mozgalom aktivistái „Fizessenek a gazdagok!” skandálás mellett többek között a kaszinók államosítását, az autópálya-koncessziók eltörlését és vagyonadó bevezetését követelték. Jámbor András a Facebook oldalára nemrég kitett egy videót arról, hogyan reagáltak a kaszinó kidobói a demonstrációra.

A videón az látszik, hogy nagydarab emberek odamennek kifejezetten Jámborhoz, mondanak neki valamit, majd lökdösni kezdik, át a tömegen, ki az utcára.

A Szikra képviselője a 444-nek azt mondta az esetről, hogy a nagydarab férfi - Jámbor szerint a kaszinó biztonsági őreinek főnöke - azzal lépett oda hozzá, hogy elállják az utat a kaszinóba, és be akarnak jutni. Jámbor állítása szerint azt válaszolta erre, hogy körbe a tüntetők mellett is be lehet jutni, mire a megtermett, nagyon rövid hajó úriember azt mondta, hogy de ez az ő kaszinója és ő itt akar átmenni. Ezután jött a lökdösődés.

A kidobó emberek a képviselőt végül kilökdösték a tömegből az utcára, ahol két rendőr közbelépett, mire a biztonságiak visszamentek a többi tüntetőt lökdösni. Jámbor azt nyilatkozta, a rendőrök felvették a vallomását, majd szabálysértési eljárást indítottak Jámbor ellen a gyülekezési jog megsértése miatt. A képviselő lemondott a mentelmi jogáról. Hogy a látványosan elég agresszíven fellépő kidobók ellen indult-e valamilyen eljárás, arról Jámbor nem tud.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.