„Sok sikert az új kalandokhoz!” – üzeni Orbán a Liu testvéreknek, akik már kínai színekben versenyeznének

sport
2022 december 05., 19:57
comments 11

„Sok sikert az új kalandhoz!”írták ki Orbán Viktor Facebook-oldalára egy szelfihez, amit Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang olimpiai bajnokok készítettek a kormányfővel. A képre Orbánék azt írták: „A MI OLIMPIAI BAJNOKAINK!”

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A testvérpár november elején jelentette be hivatalosan is, amit már egy ideje lehetett sejteni: elhagyják Magyarországot, országváltást kezdeményeznek. Azt tudni lehetett, hogy Liuék távozásának fő oka, hogy az őket gyerekkoruk óta edző Csang Csing Lina elmegy Magyarországról. Kósa Lajos, a korcsolyaszövetség elnöke szerint a kínai szakember visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Kínából, de Kubatov Gábor FTC-vezér szavaiból úgy tűnik, meg lehetett volna egyezni velük.

Liuék akkor válthatnak könnyen országot, ha kifizetik azt a 300 millió forintot, amit a szövetség akar behajtani rajtuk az elmúlt 3 év felkészülésének költségeinek összesítése után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.