„Sok sikert az új kalandokhoz!” – üzeni Orbán a Liu testvéreknek, akik már kínai színekben versenyeznének

sport
2022 december 5., 19:57
comments 11

„Sok sikert az új kalandhoz!”írták ki Orbán Viktor Facebook-oldalára egy szelfihez, amit Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang olimpiai bajnokok készítettek a kormányfővel. A képre Orbánék azt írták: „A MI OLIMPIAI BAJNOKAINK!”

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A testvérpár november elején jelentette be hivatalosan is, amit már egy ideje lehetett sejteni: elhagyják Magyarországot, országváltást kezdeményeznek. Azt tudni lehetett, hogy Liuék távozásának fő oka, hogy az őket gyerekkoruk óta edző Csang Csing Lina elmegy Magyarországról. Kósa Lajos, a korcsolyaszövetség elnöke szerint a kínai szakember visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Kínából, de Kubatov Gábor FTC-vezér szavaiból úgy tűnik, meg lehetett volna egyezni velük.

Liuék akkor válthatnak könnyen országot, ha kifizetik azt a 300 millió forintot, amit a szövetség akar behajtani rajtuk az elmúlt 3 év felkészülésének költségeinek összesítése után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt