Fél nappal azután, hogy kivezették az üzemanyag hatósági árát, Orbán Viktor is megszólalt

POLITIKA
2022 december 07., 10:08
comments 67

„Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk” – kezdte posztját Facebookon Orbán Viktor, aki kedd este Gulyás Gergely miniszterre és Hernádi Zsolt MOL vezérigazgatóra bízta a benzináremelés bejelentését.

A miniszterelnök bejegyzését azzal folytatta, hogy „mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában”, majd azzal zárta:

„Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk.”

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Az elmúlt napokban olyan áruhiány és káosz alakult ki a benzinkutakon, hogy csak idő kérdése volt, mikor törlik el az üzemanyag hatósági árát. Végül kedden késő este, a háromnegyed 10-kor fél 11-re meghirdetett kormányinfón közölték, hogy a kormány kivezeti az üzemanyagok hatósági árát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.