Fél nappal azután, hogy kivezették az üzemanyag hatósági árát, Orbán Viktor is megszólalt

POLITIKA
2022 december 7., 10:08
comments 69

„Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk” – kezdte posztját Facebookon Orbán Viktor, aki kedd este Gulyás Gergely miniszterre és Hernádi Zsolt MOL vezérigazgatóra bízta a benzináremelés bejelentését.

A miniszterelnök bejegyzését azzal folytatta, hogy „mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában”, majd azzal zárta:

„Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk.”

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Az elmúlt napokban olyan áruhiány és káosz alakult ki a benzinkutakon, hogy csak idő kérdése volt, mikor törlik el az üzemanyag hatósági árát. Végül kedden késő este, a háromnegyed 10-kor fél 11-re meghirdetett kormányinfón közölték, hogy a kormány kivezeti az üzemanyagok hatósági árát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt