Putyin: Oroszország minden eszközzel meg fogja védeni magát

háború
2022 december 7., 16:22
comments 28

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy „minden rendelkezésünkre álló eszközzel megvédjük magunkat” abban, amit a Nyugattal szembeni „nemzeti érdekeinkért folytatott küzdelemnek” minősített.

photo_camera Putyin az irodájában december 6-án. Fotó: Mihail Mecel/AFP

Az orosz diktátor az emberi jogi tanácsának tévében közvetített éves ülésén azt mondta, a nyugati jogvédő szervezetek „másodosztályú országnak tekintik” az országát, aminek „egyáltalán nincs létjogosultsága”. Putyin azt mondta:

„Részünkről egyetlen válasz lehet: következetes küzdelem nemzeti érdekeinkért. Mi csak ezt fogjuk tenni. És senki ne számítson másra. Ezt különféle módokon és eszközökkel fogjuk megtenni. Mindenekelőtt természetesen a békés eszközökre koncentrálunk, de ha más nem marad, minden rendelkezésünkre álló eszközzel meg fogjuk védeni magunkat.”

A diktátor azt mondta, a hadseregének ukrajnai „különleges hadművelete” „hosszú folyamat” lehet, de most nem látja szükségét további katonák mozgósításának.

Putyin szerint a szeptemberben és októberben az orosz részleges katonai mozgósítás során harcra behívott 300 ezer tartalékosból 150 ezret most Ukrajnában telepítettek, közülük 77 ezer harci egységben volt, a többiek pedig védelmi feladatokat láttak el. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt