Bayer Zsolt egyből Simicskához hasonlította Matolcsyt a kormánykritika után

POLITIKA
2022 december 08., 20:58
comments 60

Te is fiam, Brutus? Szánkózni indul az elnök úr? Húzzon sálat, hideg lesz…” - ezzel reagált a Fidesz-frakcióüléseire is bejáró Bayer Zsolt a blogján arra, hogy Matolcsy György jegybankelnök hétfőn keményen kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját a parlamenti meghallgatásán.

A szánkózással itt Bayer a kormánykritikáját jóval tömörebben és lényegre törőbben megfogalmazó Simicska Lajosra utalhatott, aki, miután 2015. február 6-án gecinek nevezte őt és Orbán Viktort, bejelentette, hogy elmegy szánkózni. A többi történelem, Simicskának pedig mára se médiája, se milliárdos építőipari cége.

link Forrás

Miután Matolcsy hétfőn abszurdnak nevezte az ársapkákat, majd azt mondta, hogy a kormány válságkezelése az utóbbi hat hónapban hibás volt, és a benzinárstop eltörlését is meglebegtette, a kormánysajtó másnapra rászállt, és sértettséggel vádolta. A jegybankelnök pedig kapkodva követelt helyreigazítást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.