Putyin azt ígéri, folytatják az ukrán energiarendszer bombázását

háború
2022 december 08., 15:20
comments 17

Vlagyimir Putyin csütörtökön a Kremlben, az Arany Csillag kitüntetés átadóünnepségén beszélt arról, hogy nem zavarja, ha az ukrán energiaellátási rendszer bombázása miatt kritizálják őket.

Most nagy a zaj a szomszédos ország energetikai infrastruktúrájára mért csapásaink miatt. Igen, ezt csináljuk. De ki kezdte? Ki csapott le a krími hídra, ki robbantotta fel a kurszki atomerőmű távvezetékét, ki nem vitt vizet Donyeckbe? Egy milliós város vízellátásának elmulasztása népirtás. Erről senki sem szólt egy szót sem sehol. Teljes csend van. Amint megmozdulunk, hogy válaszul tegyünk valamit - zaj, lárma, recsegés az egész világegyetem számára. Nem fogja zavarni a harci küldetéseinket” - mondta Putyin.

Az oroszok a Kercsi-híd október eleji felrobbantása óta a lövik intenzíven az ukrán polgári infrastruktúrát, ami miatt országszerte áramhiány alakult is. Mára szinte minden nagyobb hőerőmű és vízerőmű megsérült Ukrajnában. November végén egy időre a kijevi lakások fele maradt áram nélkül. Az Amnesty International szerint a civil infrastruktúra lerombolása Ukrajnában már háborús bűncselekménynek számít. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.