Egy texasi klinikán kezelik az orosz büntetőtelepről kiszabadított amerikai kosarast

külföld
2022 december 12., 12:06
comments 6

Brittney Griner amerikai kosárlabdázó közel tíz hónapot töltött börtönben Oroszországban, ahonnan egy fogolycsere során szabadították ki. Most már egy texasi klinikán kezelik, hogy utána visszatérhessen a korábban megszokott, normális életéhez – írja a CNN.

Grinert csütörtökön engedték szabadon, cserébe az Egyesült Államokban húsz év börtönre ítélt orosz fegyvercsempészért, Viktor Butért. A kosaras pénteken kora reggel érkezett meg a San Antonio-i Brooke Army Medical Centerbe rutinvizsgálatra. Azt nem közölték, hogy meddig marad a klinikán.

Griner az amerikai női kosárlabda-történet egyik legsikeresebb játékosa, hatszoros WNBA-bajnok, hétszeres All Star-válogatott. A Phoenix Mercury csapatában játszott, 2014 óta pedig szezonok közt az orosz UMMC Jekatyerinburgban lépett pályára, és három orosz bajnoki címet is bezsebelt. Letartóztatására néhány nappal azelőtt került sor, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát.

Grinert azért ítélték el Oroszországban, mert amikor megérkezett a Seremetyevo repülőtérre, ahonnan a Jekatyerinburg csapatához utazott volna tovább, az orosz hatóságok egy grammnál is kevesebb hasisolajat találtak nála, amit orvosi célokkal írtak fel neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.