A bukott Bolsonaro hívei megtámadtak egy rendőrkapitányságot

külföld
2022 december 13., 07:17
comments 1

Többen is megpróbáltak behatolni a szövetségi rendőrség főhadiszállására a fővárosban hétfőn, miután a szövetségi választási bíróság hitelesítette Luiz Ináció Lula da Silva októberi győzelmét a brazil választásokon. Bár november elején Jair Bolsonaro nagy nehezen beismerte vereségét, hívei nem akarták azt elfogadni, így végül a volt elnök is csalást kiáltott.

photo_camera Fotó: MATEUS BONOMI/Anadolu Agency via AFP

A rendőrök könnygázzal és kábítógránáttal próbálták távol tartani a tüntetőket.

December 12-én Bolsonaro támogatói összecsapnak a rendőrökkel a fővárosban
photo_camera Fotó: MATEUS BONOMI/Anadolu Agency via AFP

Az ex-elnök legkeményebb támogatói már hetek óta tiltakoznak, autópályákat zártak le, a hadsereg laktanyái előtt táboroznak, mivel katonai puccsal szeretnék elérni, hogy Lulát kizárják hivatalából. „Bolsonarót újraválasztották, de ők [Luláék] ellopták. Szóval csak a hadsereg tud rendet tenni” - mondta egy 58 éves Bolsonaro-támogató, aki több száz emberrel együtt vonult az elnöki rezidenciához hétfőn. Lula támogatói aggódnak az elnök testi épségéért. (Reuters)

photo_camera Fotó: MATEUS BONOMI/Anadolu Agency via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.