A honvédelmi miniszter az idei sporttámogatásokról: GYURCSÁNY

POLITIKA
2022 december 13., 16:01
comments 14

Tavaly 420 milliárd forintot költött a kormány sporttal összefüggő kiadásokra, írta meg november végén az mfor.hu. A lap összegzése szerint 272,6 milliárd forintot a költségvetésből költött el a kormány, 147,4 milliárd forintról pedig a tao-támogatások révén mondott le. A hatalmas kiadást látva a DK-s Kálmán Olga négy egyszerű kérdést intézett a sportot is felügyelő honvédelmi miniszterhez:

  1. Összesen mennyi jutott a központi költségvetésből sportcélokra az év első 90 napján?
  2. Mennyi volt ebből a közvetlen költségvetési juttatás és mennyi a tao-támogatás
  3. Mennyit fordítottak ebből tömegsportra és a gyerekek sportlehetőségeinek biztosítására?
  4. Mekkora összeggel támogatta a költségvetés a stadionok és sportcsarnokok építését?

A négy kérdésből egyet sem válaszolt meg Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A konkrét számok helyett azt írta, hogy

a baloldal mindig is - Gyurcsány Ferenc sportminisztersége és miniszterelnöksége idején is - tudatos sportellenes politikát folytatott. A Kormány 2010 óta a rendszerváltást követő évek legnagyobb szabású sportlétesítmény-fejlesztését hajtotta végre, ezzel is szolgálja a tömegsport és versenysport céljait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.