Kövér László megbüntette az LMP frakcióját, amiért beengedték a Parlamentbe a Tanítanék Mozgalom aktivistáit

POLITIKA
2022 december 13., 13:18

Kövér László kedden fél évre megvonta az LMP frakció minden beléptetési jogát azért, mert a párt múlt hétfőn beengedte a karzatra a Tanítanék Mozgalom aktivistáit, akik azután az ülésnek hátat fordítva, egyenpólóban jelezték, hogy nincs más céljuk, mint tisztes megélhetés mellett tanítani.

Törley Katalin, az akció egyik résztvevője a Kossuth téren azt mondta, azért mentek be a parlamentbe, mert bár az elmúlt időszakban „nagyon komoly dolgok történtek az oktatási tiltakozások terén”, sem a területet felügyelő Pintér Sándor, sem Orbán Viktor nem szólalt meg.

Az LMP közleménye szerint „a Fidesz az elmúlt hónapokban sokadszorra bizonyította, hogy nem megoldani akarja az ország legsúlyosabb problémáit, hanem egyszerűen eltagadni. Mindent megtesznek, amire lehetőségük van, hogy elhallgassák a pedagógusok kiábrándító helyzetét, és az ebből következő tiltakozásokat”.

Azt írták, hozhat bármilyen büntetést Kövér László, „nem fogunk változtatni azon az álláspontunkon, hogy ha valaminek van helye a magyar parlament falai között, az az, hogy minden eszközzel felhívjuk a figyelmet és mindenkinek lehetővé tegyük, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon ma a pedagógusok súlyos jogfosztottságban, kivéreztetett egzisztenciális helyzetben kénytelenek tanítani egy korszerűtlen alaptanterv alapján”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.