Megtartotta alakuló ülését a Korrupcióellenes Munkacsoport

POLITIKA
2022 december 13., 11:04
comments 7

Kedden tartotta első ülését az Integritás Hatóság mellett létrehozott Korrupcióellenes Munkacsoport.

„A munkacsoport ügyrendjéhez több javaslat érkezett a nem-kormányzati szereplők részéről, ezeknek döntő többségét a testület elfogadta. Így nyilvánosak lesznek a civilek életrajzai, amelyeket a Munkacsoport dedikált weboldalán fog közzé tenni” - olvasható a hatóság közleményében.

Január második hetében üléseznek újra.

photo_camera „EU, gyere, nézd meg, hogyan költik el a pénzedet!” feliratú transzparens a szófiai kormányellenes tüntetésen 2020. július 14-én. Fotó: olvasónk

A konzultatív szerepet betöltő testület 21 tagú, ebből a törvény értelmében tíz tagot az állami szervek delegáltak, tízet pedig pályázati úton választottak ki a nem-kormányzati szereplők közül.

Az Integritás Hatóságot az uniós pénzekhez való hozzáférés reményében hozta létre a kormány, többek közt ezt is értékelték a hétfő éjjel megkötött alkuban.

A Korrupciókutató Központ Budapest (CRCB) vezetőjével készült interjúnkban Tóth István János korábban azt mondta, „ez egy kleptokrata rendszer, amin egy új hatóság létrehozása semmit nem változtat”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.