Rétvári: A kormány elkötelezett a pedagógusbér-emelés mellett, három év alatt 75 százalékkal nő a juttatás

oktatás
2022 december 13., 16:43
comments 11

„A kormány elkötelezett a pedagógusbér-emelés mellett, három év alatt 75 százalékkal növeli a tanárok juttatását,” mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára miután kormányközeli civil szervezetekkel egyeztetett. Rétvári Bence szerint a magyar béremelés az Európai Unió legnagyobb ilyen jellegű konstrukciója lesz. Jövőre 21, utána 25, majd 29 százalék emelést terveznek, így 770 ezer forintra nő a pedagógusok átlagbére, mondta. Az MTI beszámolója szerint Rétvári egyeztetésén részt vett

  • Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete nevében,
  • Király Nóra, a Fiatal Családok Klubja elnöke,
  • Skrabski Fruzsina, a Három királyfi, három királylány mozgalom vezetője,
  • illetve Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért vezetője.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.