Tordaiék szerint trollkodó telefonhívással próbálta lejáratni a tiltakozó pedagógusokat a Hír TV

POLITIKA
2022 december 14., 11:35
comments 23

Politikai szervezetek irányíthatják a Tanítanék mozgalmat és a baloldali pártok állhatnak a hónapok óta zajló oktatási tüntetések mögött a Hír TV szerint, ennek alátámasztására pedig egy hangfelvételt játszottak be a csatorna tegnap esti híradójában. Ezen - a Hír TV állítása szerint - a pedagógusmozgalom egyik tagja kér tanácsot Tordai Bence párbeszédes politikustól arról, hogyan kommunikáljanak a Parlamentbe szervezett múlt heti csendes tiltakozó akcióról.

photo_camera Fotó: Tordai Bence / Facebook

De Tordai és a Tanítanék egyik alapítója, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból polgári engedetlenség miatt kirúgott Törley Katalin is azt mondta a hvg-nek, hogy ilyen egyeztetés nem történt a mozgalom és a politikus között, tehát

trollhívás hallható a felvételen.

Tordai Facebookon azt írta, hogy a héten egy önmagát tanárnak, civil aktivistának kiadó ember hívta a magánszámán. A beszélgetést vélhetően rögzítették, majd ezt adhatták le eltorzítva, megvágva a csatornán. Tordaiék nyilvános adatbázisok használatával kiderítették, hogy

a telefonszám a Magyar Honvédség alezredesének nevén van, akinek a lánya, F. Boglárka - micsoda csavar - a Hír TV riportereként dolgozik.Törley a hvg-nek azt mondta, a Tanítanék sosem kért tanácsot politikusoktól, ha bármikor is együttműködnének politikai pártokkal, azt kizárólag szakmai kérdésekben tennék, és a Hír TV nem kereste meg a Tanítanékot sem a hangfelvétellel, sem a riporttal kapcsolatban.

A riport felrótta a tanároknak azt is, hogy Csárdi Antal LMP-képviselő hívta meg őket az Országházba, és Gulyás Márton újságíró-aktivistához köthető a Tanítanék weblapjának üzemeltetése. Kövér László a Tanítanék akciója után egyébként fél évre megvonta az LMP frakció beléptetési jogait.

photo_camera Forrás: Screenshot / HírTV

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.