Hamarabb szűnt meg a kormányzati koronavírus-honlap, mint hogy felépült volna a nemzeti oltóanyaggyár

Lezárt tartalom a Kör tagjainak Egészségügy
2022 december 29., 6:02
comments 19

„Az ország legfontosabb beruházását indítjuk el” - jelentette be Kósa Lajos 2021 szeptemberben egy szántóföld mellett állva. A Debreceni Egyetem ipari parkjában ekkor tették le a Nemzeti Oltóanyaggyár alapkövét. A kapszulát nyolcan eresztették a föld alá:

photo_camera Papp László, Debrecen polgármestere, Pósán László, fideszes képviselő (takarva), Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Kósa Lajos, fontos fideszes politikus Debrecenben, Palkovics László akkor még miniszter, Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány elnöke, Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja és György László államtitkár

Palkovics László, akkor még innovációs és technológiai miniszter itt jelentette be, hogy 2022 végén a nemzeti oltóanyaggyárban már vakcinákat fognak előállítani. Az ekkora már elkészülő magyar fejlesztésűt is, de tárgyalásban álltak kínai, orosz, kanadai és izraeli gyártókkal. Ezzel a bejelentés szerint Magyarország és részben Európa vakcinaellátását tudják biztosítani.

Most év végén egyelőre se magyar vakcina, se oltóanyaggyár, Palkovics László már nem miniszter és az egyetlen év végi hivatalos kormányzati bejelentés a koronavírusról az, hogy

„A járvány tartósan kedvező lefolyására tekintettel, a járvány intenzív szakaszára létrehozott koronavirus.gov.hu honlap január 1-jétől megszűnik”.

Aligha lenne ennyire jó a járványhelyzet, ha a magyar vakcinára és a magyar oltóanyaggyárra vártunk volna.

A magyar oltóanyaggyártás

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt