Több mint 20 ezer előfizető a 444-en

szolgálati közlemény
2022 december 31., 15:59
comments 22

December 10-én este, negyed kilenc után pár perccel nyomta meg a „csatlakozom” gombot a 444 húszezredik előfizetője, azóta pedig még több mint hétszázan léptetek be a Körbe. A 444 napi működését ma már jelentős részben ti, olvasók, illetve előfizetők finanszírozzátok. Ti, közel huszonegyezren a napi több százezer olvasó közül, akik kemény magyar forintokkal is kiálltok mellettünk. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a tagsági programunk indulása óta, alig tizenhat hónap alatt ilyen sokan csatlakoztatok hozzánk, és hálásak vagyunk mindenkinek, aki hajlandó pénzt áldozni a szabad magyar sajtó ügyére.

A választási kampánnyal és az újabb kétharmaddal, az orosz invázióval, az elszabaduló inflációval, a gazdasági válsággal és az ezek nyomában növekvő társadalmi feszültségekkel együtt nagyon sűrű és nehéz év áll az újság írói és olvasói mögött.

Hála nektek, ebben a nehéz időszakban is erősödtünk.

Érkezett két remek fotoriporter, a rendszer milliárdos urainak életébe be-beexponáló Németh Dániel, és az orbanizálódott ország mélylélektanát dokumentáló Bankó Gábor. Csatlakozott hozzánk (illetve inkább: visszatért közénk)Tóth-Szenesi Attila, az Index korábbi főszerkesztője, az egyik legkiválóbb magyar szerkesztő-újságíró.

A választások előtt jelent meg az orbánizmus első tizenkét évéről szóló, Rendszerhiba című kiadványunk – már a hatodik magazinszerű nyomtatott újságunk MAKRO sorozatcímmel. Ősszel ugyanebben a sorozatban jelent meg Urfi Péter nagy riportsorozata a katolikus egyházon belüli szexuális visszaélésekről (Isten háta mögött). Négy könyvet is kiadtunk idén: év elején megjelent a dél-olaszországi, kalábriai maffiáról szóló 106-os út, most karácsony előtt pedig a nagy sikerű 444 jó hely Budapesten legújabb kiadása, Szily László Idegtartás című, vicces, állatos könyve, és koprodukcióban adtuk ki a Nobel-díjas fülöp-szigetei újságírónő, Maria Ressa Így szállj szembe a diktátoroddal című művét.

Rengeteget fejlődtek a podcastjaink, havonta már közel kétszázezer ember hallgatja rendszeresen jelentkező műsorainkat: a százharmadik adásánál tartó Borízű hangot, a könyvezős 444. oldalt, a gasztrózós Podkosztot, Magyari Péter és Ruff Bálint politikai magyarázó műsorát, az Országzászlót, Csurgó Dénes heti hírháttér műsorát a Newsroomot és a többit.

2022-ben újra tarthattunk élő rendezvényeket, első sorban a Kör tagjainak: volt könyv- és filmbemutatónk is, voltak MagyarJeti-beszélgetések. Ja, és erről jut eszünkbe, hogy közben lement két szezon az Ács Dániel és Plankó Gergő vezette műsorból.

2022 januárjában elindult, a Lakmusz, ahol 12 hónap alatt közel 2 millió embert értünk el, és amit szintén erősítünk.

Nem cél, persze, hogy felsoroljunk minden fontosabb projektet, eredményt 2022-ből (több mint 17 ezer anyagunk jelent meg az évben, lenne miből válogatni), csak azt szerettük volna megmutatni, mikre fordítjuk a befolyt forintokat.

Arra kérünk, hogy maradjatok velünk 2023-ban is, sőt, ha tehetitek, vigyétek hírét a munkánknak. Nagy szükségünk van rátok.

(Ajánlókép: Fortepan)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt