A sportgálán megpróbálta végképp einstandolni Puskás emlékét a felcsúti akadémia

sport
2023 január 10., 10:19
comments 8

Gálát tartott az Operaházban hétfőn a magyar sportolók tiszteltére a közmédia sportcsatornája és a Magyar Sportújságírók Országos Szövetsége. Elvileg 2022 legjobb sportolóit és az őket felkészítőket gyűltek össze ünnepelni, de kiváló alkalom ez pár kedves gesztusra is.

Mert ott voltak ugyan a legnagyobb magyar sportklubok és sportakadémiák vezetői, de közülük a gálát megnyitó köszöntőbeszédében Szöllősi György fősportújságíró csak a felcsúti akadémia elnökét, Mészáros Lőrincet emelte ki név szerint (szórványos taps).

Orbán Viktornak a gála díszvendége, Fabio Capello (egykori olasz válogatott játékos, majd nagy sikereket elérő edző) köszönte meg, hogy milyen nagyszerű támogatója a magyar focinak és a magyar sportnak.

És aztán váratlanul eljött a pillanat, amikor egy kis ajándékot kaptak a megjelentek és a gála nézői az év férfi sportolója díj átadása előtt. Egy imázsfilmet, egyenesen Felcsútról.

A gálaműsorban 2:17:17-től:

link Forrás

Puskás születésének apropóján a felcsúti akadémiáról emlékeznek meg.

„Hogy mi tette őt különlegessé? Ugyanaz, ami a nevét viselő akadémiát.”

- von párhuzamot a narrátor a focilegenda és a felcsúti fociiskola között, és ezt egymásra vágott archív és felcsúti felvételekkel támasztják alá.

A videó szövege szerint a következők jellemzik Puskást és a felcsúti fociakadémiát is:

  • az organikusan építkező művészi támadásai
  • a fantasztikus dinamizmusa
  • a kivételes intelligenciája
  • a múlhatatlan hazaszeretete
  • a példamutató becsületessége és embersége

„Ez Öcsi bácsi öröksége" - mondja a narrátor, miközben különböző kameraállásokból bevágják Orbán Viktort és Mészáros Lőrincet.

„Ez tesz naggyá egy klubot, egy szakmai műhelyt, egy akadémiát. Ezt építjük 15 éve és ezen dolgozunk tovább” - szólt a felcsúti üzenet vége a jelenlévőknek és a nézőknek, aztán jöhettek az év férfi sportolói.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.