Füstpróba lesz az Arany János utca és a Nyugati pályaudvar metrómegállóknál

közlekedés
2023 január 11., 13:57

Az M3-as metróvonal középső szakaszának felújítás alatt álló Arany János utca és Nyugati pályaudvar állomásain 2023 januárjában a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik - közölte a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

M3
photo_camera M3 Fotó: Kiss Bence/444

A három hétig tartó tesztsorozat során a metró szellőző kivezetésein – a metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása. A füstpróbák hétvégén és hétköznap is 8:00-19:00 óra között zajlanak majd. A füstpróbák helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást ad a BKV Zrt.

Az első füstpróba az Arany János utca metróállomáson lesz 2023. január 14-15. (szombat-vasárnap) 8:00-19:00 óra között és január 20. (péntek) 8:00-19:00 óra között. Ezalatt a Deák Ferenc tér és Nyugati pályaudvar állomások közötti szakaszon tapasztalhatunk majd füstöt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.