Felmondott még egy tanár a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban

oktatás
2023 január 16., 11:10
comments 5

Gábor Judit mellett (akivel hétvégén közöltünk interjút: „Jól kereső férjek tartják el a magyar oktatást”) Mihályi Fruzsina is felmondott a XI. kerületi Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban.

„Mi, Gábor Judit és Mihályi Fruzsina, a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium angol, magyar és történelem tantárgyat oktató tanárai, a humán munkaközösség vezetője és a 9. évfolyam évfolyamfelelőse, illetve az iskolaújság szerkesztőségének vezetői, 2023 februárjában befejezzük munkánkat iskolánkban, és búcsút intünk diákjainknak és családjaiknak” - írta Facebookon.

Polgári engedetlen tanárok a Bethlenben, bal szélen Gábor Judit, jobbról a harmadik Mihályi Fruzsina
photo_camera Polgári engedetlen tanárok a Bethlenben, bal szélen Gábor Judit, jobbról a harmadik Mihályi Fruzsina Fotó: Szász Zsófi / 444

Mihályi Fruzsina Gábor Judittal együtt 2022 januárja óta minden sztrájkban és tiltakozásban részt vett, de már ő sem látja értelmét: „Töretlenül hittük és reméltük, hogy a sztrájk, a polgári engedetlenség, a tüntetések, a flashmobok, a segélykiáltások végül valódi változást hozhatnak, és segíthetik egy olyan élhetőbb oktatási rendszer létrejöttét, melyben diák, tanár és szülő egyaránt boldog és elégedett lehet. Egy év küzdelem után úgy látjuk, a közalkalmazotti jogviszonyról történő lemondásunk az egyetlen helyes válasz, mely az oktatási rendszer ellen elkövetett ámokfutásra adható.” - fogalmazott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.