Mini, a törpe pincser a gazdáit és hatvan másik kutyát is megmentett

ÁLLAT
2023 január 21., 20:00
comments 2

Kiskutyájuknak, Mininek köszönhetik az életüket, mondta az RTL Híradójának egy miskolci házaspár. Kedd éjjel ébresztette őket, mint kiderült, azért, mert akkor már lángolt a kazán az otthonukban. Mire a tűzoltók kiértek a férjnek sikerült eloltani a lángokat.

<iframe src=https://embed.rtl.hu/embed/2042224?autoplay=0 frameborder="0" allowfullscreen="true" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;">

Mini, a törpe pincser addigra már arról is gondoskodott, hogy a menhely összes kutyája biztonságba kerüljön. A tűzre fittyet hányva terelte a többi ebet. Gazdái szerint hatvan kutya menekült meg így a tűzhaláltól.

„Segített nekem terelni a többi kutyát, hogy az udvarra kerüljenek, de akkor már akkora füst volt az egész házban, hogy semmit nem lehetett látni. Csak őt láttam, hogy jön-megy, tehát abszolút nem ijedt meg, nem pánikolt be, hanem mint egy igazi tűzoltó, jött és segített” – mesélte gazdája, Zsebesi-Lengyel Melinda.

Mini amúgy maga is mentett kutya, a villamossínekről szedték össze néhány hónapja. Azóta egy súlyos betegségen is átesett. „Úgy érzem, mi kétszer megmentettük az ő életét, most ő mentette meg a miénket, illetve a társai életét" - mondta Zsebesi-Lengyel az RTL Híradójának. (Via rtl.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.