A reálisnál kétszer-háromszor drágábban élelmezik az ukrán katonákat, a megvádolt minisztérium az SZBU-hoz fordult

Lezárt tartalom a Kör tagjainak háború
január 23., 10:41
comments 17

Az ukrán honvédelmi minisztérium a reálishoz képest kétszeres-háromszoros áron vásárol élelmiszereket a fegyveres erők számára, állította tényfeltáró anyagában szombaton a ZN.ua hírportál. Jurij Nyikolov, a Nasi Dyenygi (a mi pénzünk) projekt alapítója a fegyveres erőktől megszerzett, hitelesnek tűnő dokumentumok tömkelegét publikálta az oldalon. Ezek szerint a 2022. december 23-án megkötött, összességében 13,16 milliárd hrivnyás (358 millió dolláros) keretszerződésekben rögzítették a Poltava, Szumi, Kijev, Zsitomir, Csernyihiv és Cserkaszi megyékben állomásoztatott egységek katonáihoz eljuttatandó alapvető élelmiszerek árát.

A megállapodásban egyebek mellett egy tojás 17, egy kiló burgonya 22, egy kiló csirkecomb 120 hrivnyába kerül. Ezeket az összegeket vetette össze Nyikolov a kijevi Szilpo-diszkontok áraival, és azt tapasztalta, hogy a tojásért 7, a krumpliért 8-9, a csirkecombért 80 hrivnyát kérnek. (Ha forintban szeretnénk megkapni a hozzávetőleges árakat, ahhoz egyszerű műveletre van szükségünk: hozzá kell tenni minden számhoz egy 0-t.)

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt