A Tempus Közalapítvány eddigi főigazgatója lesz az új felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár

oktatás
január 23., 11:04
comments 29

Február elsejétől új helyettes államtitkár felel a felsőoktatásért, írja az MTI. A pozíciót Varga-Bajusz Veronika, a Fidelitas egykori budapesti elnöke, a Tempus Közalapítvány eddigi főigazgatója tölti majd be a Kulturális és Innovációs Minisztériumban. A Tempus előző igazgatóját három éve indoklás és figyelmeztetés nélkül menesztették.

A Tempus az elmúlt napokban sokat szerepelt a hírekben, miután kiderült, a decemberben befagyasztott uniós pénzekkel nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ csereprogramból és a Horizont Európa keretprogramból azok a magyarországi egyetemek sem, amelyek alapítványi formában működnek. Az Erasmus+ programot Magyarországon a Tempus Közalapítvány közreműködésével kezeli az Európai Bizottság.

A „modellváltással” eddig huszonegy hazai egyetem került alapítványi fenntartásba, többek közt a Budapesti Corvinus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a MOME, az SZFE, de a legtöbb nagy vidéki egyetem is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt