Nagyon véres tavasz és nyár jöhet Ukrajnában

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

2023-ba lépett Oroszország és Ukrajna háborúja, és egyelőre nem tűnik úgy, hogy egyhamar véget ér ez a konfliktus. A Newsroom podcast legújabb adásában mégis azt próbáljuk kitalálni, előrejelezni, meddig és hogyan tarthat a háború Ukrajnában, meddig bírja még az ukrán és orosz hadsereg, az ukrán és orosz nép, az ukrán és orosz gazdaság és a nemzetközi közösség. Ebben Rácz András Oroszország-szakértő volt segítségünkre, akinek a háborúról szóló elemzései rendszeresen jelennek meg a 444 oldalán, és Király András, a 444 külpolitikai újságírója.

Az adás mellé ajánlom Rácz András januárban megjelent, kétrészes elemzését a háború várható menetéről és az azt meghatározó tényezőkről. Az adást január 19-én, péntek délután vettük föl, azelőtt, hogy Oroszország újabb offenzívát indított volna Zaporizzsja megyében, vagy hogy nyilvánosságra került volna a pénteken Ramsteinben tartott találkozó eredménye.

Rácz András és Király András a 444 stúdiójában.
Fotó: Bankó Gábor/444
  • 1.50: Hol tart most a háború, mi történik a frontokon?
  • 7.00: Miért láthatók az I. világháborút idéző jelenetek Bahmutnál? Milyen orosz belpolitikai harcok húzódnak a horrorisztikus események mögött?
  • 15.30: Milyen jelentősége van Szoledar elfoglalásának, és miért csinál ebből Jevgenyij Prigozsin és a Wagner-csoport egy „virtuális Sztálingrádot”?
  • 22.40: Meddig képes Oroszország vívni ezt a háborút, meddig bír újabb katonákat és eszközöket küldeni a harcmezőre?
  • 31.40: Mi a ramsteini találkozó jelentőségé? Mit jelez az, hogy a nemzetközi közösség egyre határozottabban és egyre több eszközzel támogatja Ukrajnát?
  • 34.40: Mi az Egyesült Államok reálpolitikai érdeke Ukrajna támogatásában?
  • 36.40: Miből van a legnagyobb hiány az orosz hadseregben?
  • 40.00: Hogy nézne ki, ha az orosz hadsereg elkezdené csökkenteni a háború intenzitását? Ez egyenlő lenne a békével vagy a tűzszünettel?
  • 51.30: Mikor jelenhetnek meg a fronton a nyugati tankok, már ha az ukránok kapnak ilyeneket? És mire lennének képesek az ukránok nyugati tankokkal?
  • 56.30: Ukrajna meddig tudja folytatni a háborút?
  • 61.30: Az orosz társadalom és gazdaság meddig bírja?
  • 67.00: Akkor most a szankciók tényleg nem működnek?
  • 72.00: Kihátrálhat Kína Oroszország mögül? Mi lenne ennek a következménye?
Kapcsolódó cikkek
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #251 [hossz]: Másfél milliós kardigánban az Orczy közvécében

Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Borízű hang #250 a színpadon [hosszú]: Hajóféreg hamis zászlóval

Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Tyúkól#57: Asszertív karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.

Diószegi-Horváth Nóra, Kun Zsuzsi
podcast

Borízű hang #249: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul [rövid verzió]

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Az emberfej ízű licsitől a legjobb kínai éttermekig Londonban

A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.

444.hu
podcast