2023-ba lépett Oroszország és Ukrajna háborúja, és egyelőre nem tűnik úgy, hogy egyhamar véget ér ez a konfliktus. A Newsroom podcast legújabb adásában mégis azt próbáljuk kitalálni, előrejelezni, meddig és hogyan tarthat a háború Ukrajnában, meddig bírja még az ukrán és orosz hadsereg, az ukrán és orosz nép, az ukrán és orosz gazdaság és a nemzetközi közösség. Ebben Rácz András Oroszország-szakértő volt segítségünkre, akinek a háborúról szóló elemzései rendszeresen jelennek meg a 444 oldalán, és Király András, a 444 külpolitikai újságírója.
Az adás mellé ajánlom Rácz András januárban megjelent, kétrészes elemzését a háború várható menetéről és az azt meghatározó tényezőkről. Az adást január 19-én, péntek délután vettük föl, azelőtt, hogy Oroszország újabb offenzívát indított volna Zaporizzsja megyében, vagy hogy nyilvánosságra került volna a pénteken Ramsteinben tartott találkozó eredménye.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.