Már decemberben megkapták a kínai állampolgárságot a Liu testvérek

sport
2023 január 24., 20:48

A kínai sajtó szerint Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor már tavaly december végén, gyorsított eljárásban megkapta a kínai állampolgárságot - írja a Világgazdaság. Így időben végbement az országváltásuk ahhoz, hogy a következő, 2026-os téli olimpián Kína színeiben indulhassanak.

A győztes Liu Shaolin Sándor és testvére, a második helyezett Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának döntője után a debreceni Fõnix Csarnokban
photo_camera A győztes Liu Shaolin Sándor és testvére, a második helyezett Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának döntője után a debreceni Fõnix Csarnokban Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A nemzetközi olimpiai szabályok szerint országváltás után három évig nem indulhat egy sportoló olimpián, de a gyorsított eljárás miatt ezt ki tudták kerülni. Liuék valószínűleg Im Hjodzsunnal kerülnek majd egy csapatba, aki korábban Dél-Korea színeiben lett olimpiai bajnok, de 2021-ben felvette a kínai állampolgárságot.

Az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó testvérpár hivatalosan a mai napig nem jelentette be, hogy hol folytatják pályafutásukat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.