Biden: Amerika 31 Abrams tankot küld Ukrajnának

háború
2023 január 25., 17:47

Joe Biden bejelentette, hogy az Egyesült Államok 31 Abrams tankot küld Ukrajnának az Oroszország elleni háborúban. Az amerikai elnök azt is elmondta, hogy az USA emellett biztosítja a tankok működtetéséhez szükséges képzést és felszerelést is.

„Arról van szó, hogy segítünk Ukrajnának megvédeni az ukrán földet. Ez nem támadó fenyegetés Oroszország számára, nincs offenzív fenyegetés Oroszország számára” – mondta az elnök.

Joe Biden a bali G7-csúcson 2022. november 16-án.
photo_camera Fotó: Saul Loeb/AFP

A Korreszpondent szerint 400 millió dollár értékű a tankszállítmány.

Olaf Scholz német kancellár is úgy döntött, hogy Németország 14 Leopard tankot küld Ukrajnának. (NBC News, Korreszpondent)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.