Biden: Amerika 31 Abrams tankot küld Ukrajnának

háború
január 25., 17:47
comments 25

Joe Biden bejelentette, hogy az Egyesült Államok 31 Abrams tankot küld Ukrajnának az Oroszország elleni háborúban. Az amerikai elnök azt is elmondta, hogy az USA emellett biztosítja a tankok működtetéséhez szükséges képzést és felszerelést is.

„Arról van szó, hogy segítünk Ukrajnának megvédeni az ukrán földet. Ez nem támadó fenyegetés Oroszország számára, nincs offenzív fenyegetés Oroszország számára” – mondta az elnök.

photo_camera Fotó: SAUL LOEB/AFP

A Korreszpondent szerint 400 millió dollár értékű a tankszállítmány.

Olaf Scholz német kancellár is úgy döntött, hogy Németország 14 Leopard tankot küld Ukrajnának. (NBC News, Korreszpondent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt