A maga habonyrogánját is beáldozta Volodimir Zelenszkij a korrupcióellenes küzdelem (vagy retorika) oltárán

külföld
2023 január 27., 15:56
comments 5

A hét első felét jellemző intenzív csillaghullás után az utolsó munkanapokra már inkább röhejesnek tűnő események jutottak a mozgalmas ukrán belpolitikában. Miközben a nemzetközi közvélemény elsősorban a német és amerikai tankokkal kapcsolatos polémiákra és fejleményekre koncentrált, többé-kevésbé figyelemre méltó tisztogatás zajlott le a politikai vezetésben is, ám ez csak kis mértékben érintette a tényleges első vonalat.

A történések jó részéről mi is beszámoltunk, így arról, hogy őrizetbe vették a területfejlesztési miniszterhelyettest, hogy lemondott avédelmi miniszterhelyettes, vagy hogy a főügyész helyettese és az elnöki adminisztráció vezetőjének helyettese is távozni kényszerült posztjáról.

Ami az egymástól jórészt különböző esetekben közös, az a korrupció gyanúja, amellyel három évtizeden át hiába küzdöttek Ukrajnában.Olyan elnök és/vagy kormány még nem volt, aki és amely meg tudott volna birkózni vele, ha volt ilyen szándéka egyáltalán.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.