Folytatódik az ellenzékiek vándorlása a DK-ba

belföld
2023 január 27., 09:32

Újabb ellenzéki politikus hagyta ott a pártját, hogy csatlakozzon a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz. Kenéz István, a Párbeszéd politikusa a Facebook-oldalán jelentette be távozását a Párbeszédből, ahol a párt felügyelő bizottságának volt az elnöke.

Döntésének hátteréről azt írta, hogy az előválasztáson ismerkedett meg a DK-sokkal, akik egyszerre voltak fegyelmezettek és barátságosak.

Kenéz úgy gondolja, hogy „az Árnyékkormány jelenti az egyetlen kormányzóképes alternatívát az ellenzékben”.

A DK-s Dobrev Klára és az akkor még párbeszédes Kenéz István a 2022-es országgyűlési kampányban
photo_camera A DK-s Dobrev Klára és az akkor még párbeszédes Kenéz István a 2022-es országgyűlési kampányban Fotó: Kenéz István Facebook-oldala

Szerdán a szintén a Párbeszédből frissen távozó Kocsis-Cake Olivióból máris árnyékkormánybiztos lett. Hogy Kenézre vár-e hasonló feladat, azt még nem tudni.

A választások óta politikusok sora igazolt a legnagyobb ellenzéki pártba. Köztük volt Molnár Gyula, az MSZP egykori elnöke, Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere vagy a szintén momentumos Bodrozsán Alexandra, kecskeméti önkormányzati képviselő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.