Párizs főpolgármestere megengedné, hogy az oroszok elinduljanak a 2024-es párizsi olimpián

sport
2023 január 27., 14:03
comments 10

Az útlevelük miatt egyetlen sportolót sem lehet kizárni a versenyből, nyilatkozta a legnagyobb francia sportnapilapnak, a L'Equipe-nek Párizs főpolgármestere, Anne Hidalgo.

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere az Örök Notre-Dame című kiállítás és show 2023. január 17-i megnyitóján.
photo_camera Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere az Örök Notre-Dame című kiállítás és show 2023. január 17-i megnyitóján. Fotó: CORINNE SIMON/Hans Lucas via AFP

Hidalgo azután nyilatkozta ezt, hogy szerdán a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bizonyos feltételek mellett megfontolásra ajánlotta a két ország sportolóinak visszaengedését nemzetközi versenyekre, semleges státusban (tehát nem a saját zászlójuk alatt). A NOB szerdai közleményének értelmében Oroszország és legfőbb szövetségese, Fehéroroszország sportolói akkor versenyezhetnek ismét, ha nem támogatják az ukrajnai háborút és maradéktalanul betartják a doppingellenes szabályokat.

"A sportolókat nem szabad megfosztani a versenyzés lehetőségétől, és egyiküket sem lehet kizárni a versenyekről csak az útlevele alapján. Ugyanakkor azt támogatom, hogy az orosz delegáció ne az orosz zászló alatt lépjen fel" - mondta Hidalgo.

Nemrég a NOB már hozzájárult ahhoz, hogy az orosz és a fehérorosz sportolók Ázsiában versenyezzenek. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.