Milliárdjai vannak az új energiaminiszternek, de a kinevezése előtt még beszerzett egy Suzuki Swiftet

POLITIKA
2023 február 01., 02:29
comments 4

A magyar kormány úgy készül 660 milliárdért megvenni a Vodafone-t, hogy a többségi tulajdonrész az állami megbízásokból felpumpált 4iG-hez kerül, aminek az állam ráadásul 170 milliárd forintos hitelkeret is biztosít. Eközben Lantos Csabával egy olyan energiaminisztere lett ősszel a kormánynak, aki a vagyonnyilatkozata szerint jelenleg is tagja a 4iG tanácsadó testületének, amiért 1 és 5 millió forint közötti díjat kap.

photo_camera Lantos Csaba energiaminiszter Fotó: Németh Dániel/444

A 4iG mellett a miniszter a Szegedi Tudományegyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumában is ott ül havi 1-5 millió közötti összegért, ezzel növeli azoknak a tagoknak a számát, akik miatt az Európai Bizottságnak be kellett fagyasztania az Erasmusra és a kutatás projektekre szánt pénzeket.

A vagyonnyilatkozat szerint Lantos díjazás nélkül végez bizalmi vagyonkezelést, illetve vagyonrendelő a Lantos Vagyonkezelő Zrt.-ben. Ez a cég közel 1,2 milliárd forinttal tartozik a miniszternek.

Valamint van Tokajban egy 910 négyzetméteres zártkertje, gazdasági épülettel, amit 2001-ben vett. A XIII. kerületben övé egy 92 négyzetméteres társasházi lakás 52 százaléka, amit 2018-ban vett.

Ahhoz képest, hogy a gépjárműveknél csak egy tavaly ősszel vett Suzuki Swiftet vallott be, értékpapírokkal úgy el van eresztve, hogy csak pótlapokon tudta őket felsorolni:

Ezeken kívül bankokkal szemben van 116,7 millió forintnyi követelése forintban, euróban és dollárban, de a volt cégével szemben is van több mint 1 milliárdnyi követelése. De van egy 14,6 milliós életbiztosítása, egy 6,8 milliós nyugdíjbiztosítása, valamint 76 milliója két nyugdíjpénztárban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.