Ez Orbánék szuperprojektje, a magyar jövő kulcsa, ahová nyomozók vonultak ki házkutatást tartani

Lezárt tartalom a Kör tagjainak bűnügy
január 10., 5:14
comments 34

Orbán Viktor karácsony előtt zárt körben foglalta össze legújabb stratégiáját a Széll Kálmán Alapítvány vacsoráján. A szuperterv egyik fontos komponense, hogy olyan hazai vállalatokat erősítenek meg, mint a 4iG. A Mészáros Lőrinc vonzáskörzetéből kinőtt, gigantikusra dagasztott informatikai és távközlési vállalat a NER szuperprojektje.

„Nem külföldi cégek központjainak idetelepülését ösztönözzük, hanem olyan hazai vállalatok megerősödését, amelyek regionális szinten válnak meghatározó szereplővé, mint a MOL, az OTP Bank vagy a 4iG.” - Fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor 2013-ban Tusnádfürdőn is beszélt arról, hogy mi a jelentősége a közép-európai mértékben is számottevő magyar óriásvállalatoknak, de akkor még az OTP és a MOL mellett a Simicska Lajoshoz tartozó Közgépet említette meg, ami azóta a rendszeren belül dúló testvérháború áldozatává vált. Így a mostani felsorolásból ki is maradt, ami jól mutatja, hogy ezek a NER-cégek és fejeik milyen szerény önállósággal rendelkeznek.

A 4iG csillaga viszont meredeken emelkedik. Január 9-én büszkén jelentették be, hogy leányvállalata, a tavaly bekebelezett Antenna Hungária az állammal közösen végrehajtotta a magyar távközlés történetének egyik legjelentősebb vállalatfelvásárlását, és elképesztő összegért, 660 milliárd forintért megvették a Vodafone Magyarországot.

Arról viszont a 4iG és Orbán Viktor sajtóbirodalma is mélyen hallgat, hogy az elmúlt másfél évben mind a 4iG, mind az Antenna Hungária belekeveredett egy súlyos bűnügybe: Érintettek egy nagyon kiterjedt csalássorozatban, a Fuzik Zsolt-féle számlagyár-ügyben. A NAV kommandósai 2021. június 15-én nyolcvan különböző helyen csaptak le, több tucat személyt tartóztattak le, és házkutatást tartottak a 4IG-nél és az akkor még állami kézben lévő Antenna Hungária Zrt.-nél is.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt