Ez Orbánék szuperprojektje, a magyar jövő kulcsa, ahová nyomozók vonultak ki házkutatást tartani

bűnügy
2023 január 10., 05:14
comments 34

Orbán Viktor karácsony előtt zárt körben foglalta össze legújabb stratégiáját a Széll Kálmán Alapítvány vacsoráján. A szuperterv egyik fontos komponense, hogy olyan hazai vállalatokat erősítenek meg, mint a 4iG. A Mészáros Lőrinc vonzáskörzetéből kinőtt, gigantikusra dagasztott informatikai és távközlési vállalat a NER szuperprojektje.

„Nem külföldi cégek központjainak idetelepülését ösztönözzük, hanem olyan hazai vállalatok megerősödését, amelyek regionális szinten válnak meghatározó szereplővé, mint a MOL, az OTP Bank vagy a 4iG.” - Fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor 2013-ban Tusnádfürdőn is beszélt arról, hogy mi a jelentősége a közép-európai mértékben is számottevő magyar óriásvállalatoknak, de akkor még az OTP és a MOL mellett a Simicska Lajoshoz tartozó Közgépet említette meg, ami azóta a rendszeren belül dúló testvérháború áldozatává vált. Így a mostani felsorolásból ki is maradt, ami jól mutatja, hogy ezek a NER-cégek és fejeik milyen szerény önállósággal rendelkeznek.

A 4iG csillaga viszont meredeken emelkedik. Január 9-én büszkén jelentették be, hogy leányvállalata, a tavaly bekebelezett Antenna Hungária az állammal közösen végrehajtotta a magyar távközlés történetének egyik legjelentősebb vállalatfelvásárlását, és elképesztő összegért, 660 milliárd forintért megvették a Vodafone Magyarországot.

Arról viszont a 4iG és Orbán Viktor sajtóbirodalma is mélyen hallgat, hogy az elmúlt másfél évben mind a 4iG, mind az Antenna Hungária belekeveredett egy súlyos bűnügybe: Érintettek egy nagyon kiterjedt csalássorozatban, a Fuzik Zsolt-féle számlagyár-ügyben. A NAV kommandósai 2021. június 15-én nyolcvan különböző helyen csaptak le, több tucat személyt tartóztattak le, és házkutatást tartottak a 4IG-nél és az akkor még állami kézben lévő Antenna Hungária Zrt.-nél is.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.