Zaklatás miatt bűnösnek mondták ki Pető Attilát, mert tudni akarta, miért nem ítélik el az őt gyerekkorában molesztáló papot

jog
2023 február 01., 10:51
comments 46

Zaklatás miatt szerdán bűnösnek találták Pető Attilát, akit egykori ministránsként, tizenhárom éves korában molesztált egy pap, és akinek ügyét 2016 óta követi a hazai nyilvánosság. Petőt az esztergomi érsekség két vezetője, az ügyben eljáró Süllei László és az azóta elhunyt Snell György segédpüspök jelentette fel, mert többször felkereste őket, hogy tájékoztassák az ügyéről.

Miután a molesztáló papot kizárta az egyház - amiről szintén az ügyéről először beszámoló újságírótól értesült -, Pető nem kapott információt arról, hol tart az eljárás, és az ügyiratokba sem tekinthetett be. Ezért összesen hat darab üzenetet küldött az egyházi vezetők hivatali és magánszámára, és „túl sok" hívást indított. A bíróság tavaly májusban, első fokon két rendbeli zaklatás miatt mondta ki bűnösnek.

Pető Attila az utolsó szó jogán, tavaly májusban
photo_camera Pető Attila az utolsó szó jogán, tavaly májusban Fotó: Kaufmann Balázs

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.