Putyin: Ismét kénytelenek vagyunk szembeszállni a kollektív Nyugat agressziójával

háború
2023 február 02., 18:15
comments 43

Vlagyimir Putyin a sztálingrádi győzelem 80. évfordulója alkalmából megrendezett volgográdi ünnepi koncerten azt mondta, most megint „keresztes” német tankok fenyegetik Oroszországot.

Putyin megkoszorúzza az örök lángot a Katonai Dicsőség Csarnokában a Mamajev Kurgan második világháborús emlékműnél Volgográdban.
photo_camera Putyin megkoszorúzza az örök lángot a Katonai Dicsőség Csarnokában a Mamajev Kurgan második világháborús emlékműnél Volgográdban. Fotó: Dmitrij Lobakin/AFP

„Akik arra számítanak, hogy legyőzik Oroszországot a csatatéren, úgy tűnik, nem értik, hogy egy modern háború Oroszországgal nagyon más lesz számukra” – mondta az orosz diktátor.

„Mi a tankjainkat nem küldjük a határukhoz. Van mivel válaszolnunk. És a páncélozott járművek bevetésével az ügynek nem lesz a vége. Ezt mindenkinek meg kell értenie” – mondta Putyin.

Az elnök második világháborúra is utaló beszédéről Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, „azon mérce alapján, ahogy a kollektív Nyugat új fegyvereket szállít, Oroszország teljesebb mértékben kihasználja majd meglévő képességeit arra, hogy a különleges hadművelet során megadja válaszát”.

„Hihetetlen, de tény: ismét német Leopard tankok fenyegetnek bennünket, a fedélzetükön kereszttel” – mondta Putyin.

„Most sajnos azt látjuk, hogy a nácizmus ideológiája immár modern köntösben, modern megjelenési formában ismét közvetlen veszélyt jelent hazánk biztonságára. Ismét kénytelenek vagyunk szembeszállni a kollektív Nyugat agressziójával” – mondta.

photo_camera Fotó: Szputnyik/AFP

Putyin szerint Oroszországnak még mindig sok barátja van világszerte, többek között Észak-Amerikában és Európában is.

Putyin szerint az utódoknak a Sztálingrádban győztes katonákkal szembeni erkölcsi kötelessége, hogy megakadályozzák a történelem eltorzítását. Rámutatott, hogy a világháború során a Volga partján elért fordulópont után vált világossá, hogy a nácik tervei bukásra vannak ítélve, és Németország szövetségesei ezt követően kezdték lázasan keresni annak módját, hogyan kerülhetik el a felelősségre vonást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.