„Helytelenül fejezte ki magát” Gwendoline Delbos-Corfield, amikor azt mondta, hogy a magyar titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak

eu
2023 február 08., 16:21

„Pontatlanul fogalmaztam, amikor az említett szivárogtatást említettem, amellyel kapcsolatban semmiféle bizonyítékom nincs, és remélem, hogy nem is ez a helyzet” - ezt mondta Gwendoline Delbos-Corfield EP-képviselő -és jelentéstevő a Népszavának keddi nyilatkozatáról, amelyben arról beszélt, hogy Magyarország konkrét veszélyt jelent az EU-ra, hiszen köztudott, hogy a magyar titkosszolgálatok szivárogtatnak Oroszországnak.

Gwendoline Delbos-Corfield, a jelentés szerzője, zöldpárti EP képviselő
photo_camera Gwendoline Delbos-Corfield, a jelentés szerzője, zöldpárti EP képviselő Forrás: Európai Parlament

Delbos-Corfield állítása szerint arra szeretett volna rámutatni a keddi panelbeszélgetésen, hogy a magyar kormány miért nem megbízható partnere a többi tagállamnak az orosz-ukrán konfliktusban. „Ezt egyebek mellett a budapesti külügyminisztérium elleni orosz hackertámadásokkal akartam szemléltetni. A magyar hatóságok tudtak erről, hosszú ideig mégsem tettek semmit az ellen, hogy információk, köztük bizalmas információk szivárogjanak ki az oroszokhoz. Erre gondoltam, de helytelenül fejeztem ki magam” – mondta a francia zöldpárti EP-képviselő.

Hozzátette, sosem feltételezne olyasmit, hogy a magyar titkosszolgálatok részéről szervezett és strukturált, önkéntes alapon történő kiszivárogtatás folyik Oroszország felé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.