Donald Trump visszatért Instagramra és Facebookra

TECH
2023 február 09., 20:21
comments 6

Bár a cikk megírásának pillanatában még nem posztolt, a BBC szerint hivatalosan is visszatért Facebookra és Instagramra Donald Trump volt amerikai elnök, akit a Capitolium tavalyelőtti ostroma után tiltottak le a felületekről.

A Meta még január végén lengette be, hogy heteken belül véget érhet az ex-elnök fiókjainak felfüggesztése: Nick Clegg, a vállalat vezetője azt mondta, az embereknek „hallaniuk kell, hogy mit mondanak a politikusaik”, a két évvel ezelőtti felfüggesztés pedig egy „rendkívüli körülmények között hozott rendkívüli döntés” volt, ezért visszaengedik Trumpot a felületre.

Donald Trump választási csalásról szóló dezinformációt is terjeszt a Truth Social-ön
photo_camera Donald Trump választási csalásról szóló dezinformációt is terjeszt a Truth Social-ön Forrás: Lakmusz

Mivel Trump két évig nem posztolhatott Facebookra, Instagramra és Twitterre, létrehozta a saját - elmondása szerint „fake news-ellenes" - közösségi médiáját, a Truth Socialt, ami csak úgy hemzseg a hamis állításoktól és összeesküvés-elméletektől. Az ex-elnök visszatérését eddig az is akadályozta, hogy kizárólagos szerződése volt a saját közösségi oldalával, amelynek egyébként mindössze pár millió felhasználója van a Facebook három milliárdjával szemben.

Hogy az anti-Twitternek is nevezett Truth Socialnek ezután mi lesz a sorsa, egyelőre nem tudni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.